VSE Technologies

UW PARTNER IN

LASTECHNOLOGIE

Nederland

+31 (0)346 284 530

Persbericht_VSE is dé excellente onderneming van 2012

Gisteravond werd de Excellente Onderneming 2012 van de provincie Antwerpen gekozen in het Antwerpse Provinciehuis. Excellente Onderneming is een wedstrijd, georganiseerd door POM Antwerpen, Antwerp Management School en VOKA Antwerpen, Kempen en Mechelen.

VSE is dé Excellente Onderneming van 2012

VSE uit Heist-op-den-Berg heeft de onderscheiding Excellente Onderneming 2012 van de provincie Antwerpen gewonnen. Nadat in Antwerpen, Turnhout en Mechelen de voorbije maanden de arrondissementele awards werden uitgereikt met Gemini Corporation, DISA International en VSE als laureaten, was het in de finale dus VSE die de concurrentie achter zich liet en de provinciale prijs in de wacht sleepte.

VSE: industriële speler met steil groeipad en internationale ambitie.

VSE is een sterk groeiende onderneming gespecialiseerd in herstellingen, onderhoud, verhuur en integratie van lastoepassingen. De knowhow die het bedrijf opbouwde na 11 jaar ervaring met herstellingen en onderhoud oogt indrukwekkend en vormt de basis voor de Integrated Projects, de bedrijfstak waarbinnen VSE ingenieurs en andere specialisten samenbrengt voor de realisatie van lastoepassingen specifiek op maat van de klant. De jury was bijzonder onder de indruk van de gediversifieerde activiteiten- en klantenportefeuille van VSE. Ook de inspanningen die het bedrijf verricht ten behoeve van de opleiding van jonge lassers, kon op appreciatie rekenen.

Als provinciale winnaar ontving VSE niet alleen een award, maar ook een kunstwerk van de hand van Hans Van Hees, én een opleiding Master Class in Organizational Performance Management van de Antwerp Management School.

Ondernemende provincie

Gedeputeerde voor economie Koen Helsen (Open Vld): “VSE was de verdiende arrondissementele winnaar in Mechelen. En nu komt de titel van dé Excellente Onderneming van de provincie Antwerpen er nog bovenop. Dat is schitterend nieuws voor het bedrijf, vooral omdat er zeer sterke concurrentie was. Dit bevestigt eens te meer dat onze provincie over uitmuntende bedrijven beschikt”. Eric Kessels, directeur Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, sluit zich hierbij aan: “Ik verheug me in deze onderscheiding voor VSE, zijn zaakvoerder en zijn medewerkers. Op net iets meer dan 10 jaar heeft VSE een enorme groei gekend in een competitieve sector. Zij bewijzen dat aandacht voor techniek, durven vernieuwen en investeren, de gedreven goesting om te ondernemen en vroeg internationaliseren ook vandaag succesvolle recepten zijn. Dit soort ondernemingen hebben wij meer dan ooit verdomd hard nodig in Vlaanderen.”

De twee andere finalisten zorgden nog voor een spannende avond. De Antwerpse finalist Gemini is een pionier in de snel groeiende recyclage-industrie. Het bedrijf is zijn concurrentie wereldwijd steeds een stap voor door zijn motto “afval bestaat niet” actief in de praktijk te brengen. Gemini gaat op zoek naar nieuwe afvalstromen en zoekt uit voor wie zulk afval een uitstekende grondstof is. De jury was bijzonder gecharmeerd door de zin voor ondernemerschap van deze onderneming, door haar sterke drang naar voortdurende optimalisatie en door haar sociale engagement. De Kempense kandidaat DISA International kon evenzeer bekoren. Het bedrijf is actief in de civiele bouwerij meer bepaald in het onderwater storten van beton. Daarnaast is DISA in de maritieme industrie betrokken bij het bergen van scheepswrakken, maar is het evenzeer partner bij de aanleg en het onderhoud van windmolenparken en andere offshore-activiteiten. Een interne afdeling ontwikkelt en test voortdurend nieuwe, gespecialiseerde apparatuur om dat alles mogelijk te maken. Het internationale karakter en de boeiende nicheactiviteit van DISA konden de jury bijzonder bekoren.

Excellente groeibedrijven

In de wedstrijd ‘Excellente Onderneming’ staan groeibedrijven uit de provincie Antwerpen in de kijker. Vanuit de overtuiging dat hardwerkende, innovatieve ondernemers meer dan wie ook een podium verdienen, in de eerste plaats omwille van hun eigen prestaties, maar ook omwille van hun voorbeeldfunctie, wordt sinds 2008 deze award uitgereikt door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen in samenwerking met de VOKA-Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Mechelen en Kempen en de Antwerp Management School.

Op basis van hun groeicijfers werden in elk arrondissement bedrijven uitgenodigd om te participeren. Deze werden beoordeeld op basis van enkele criteria, met name ‘innovatie’, ‘HR’, ‘internationalisering’ en ‘marketing’. De jury onder voorzitterschap van gedeputeerde voor economie en voorzitter POM Antwerpen, Koen Helsen, bestond uit vertegenwoordigers van POM Antwerpen, de VOKA Kamers van Koophandel, de Universiteit Antwerpen en de Antwerp Management School.

Overhandiging


VSE Technologies Google Maps

Liersesteenweg 173 K
B-2220 Heist-op-den-berg

+32 (0)15 221 842

Ma-Do: 8:00 – 12:00 / 12:30 – 17:00
Vrij: 8:00 – 12:00 / 12:30 – 15:00

VSE Technologies Google Maps

Industrieweg 32
N-3606 AS MAARSSEN

Flanders state of the art
VSE Technologies Google Maps

Liersesteenweg 173 K
B-2220 Heist-op-den-berg

+32 (0)15 221 842

VSE Technologies Google Maps

Industrieweg 32
N-3606 AS MAARSSEN

Flanders state of the art